Boskovické běhy 2019

5. 5. 2019

Boskovické běhy

1.května jsme se jako každý rok zůčastnili Boskovických běhů. V dopolední části kde startovali dětské kategorie jsme získali 2. medaile. Ve starších žákyních byla na 2. místě Emma Ryšávková a v mladších žácích také na 2. místě Jáchym Ryšávka. V 15:20 byl potom na řadě hlavní závod na 10,4 km .Nečekal nás vůbec jednoduchý závod, hlavně výběh na hrad dal pěkně zabrat. Já jsem nakonec běžel celý závod sám a vyhrál v čase 36:21min. na výborném 3. místě doběhl Filip který svůj čas stačil pod 38 minut. a v kategorii juniorů vyhrál s náskokem 3:30 minut . Další medaile padla v týmové soutěži kde jsme s mojí tréninkovou skupinou ve složení Jan Kohut, Filip Tlamka, Jan Barbořík, Andrej Fiala a Jan Čermák obsadili 3.místo. Gratulace také Katce Ryšávkové za 2.místo v ŽV1 a všem ostatním od nás ze skupiny co doběhli do cíle.

Blanenská pětka na dráze

 
26.4. nás v Blansku čekal místní závod na 5 km . O body do okresní běžecké ligy bojovali Lenka Barboříková která si zaběhla osobní rekord 20:51 min a obsadila 3.místo a potvrdila tak moje slova že bude patřit k nejlepším běžkyním tady na okrese. Jirka Dvořáček obsadil 1. místo v MV2 v čase 18:13 min. Petr Haresta se zase po delší době dostal pod 20 minut. Jako trénink to absolvoval Jan Barbořík, když v rámci triatlonové přípravy měl těsně před startem 20 km ostře na kole a poté ihned 5 km . I když si celý závod sám odtáhnul zaběhl kvalitních 17:40 min  a bylo vidět že přechod z kola na běh mu začíná jít. Já závod také pojal jako trénink a doběhl v čase 15:53 min na prvním místě.

Aquatlon Praha

27.4. se konalo v Praze poslední kolo Českého poháru v aquatlonu. Zde Filip s přehledem vyhrál o více než minutu a tím si zajistil i prvenství v celkovém hodnocení poháru. Svou první medaili a to za 3.místo získala v ČP Emma ve starších žákyních. A v ŽV1 to všem nandala Katka Ryšávková a získala zlatou medaili.