Honza 21. na Mistrovství Evropy

15. 10. 2022

Mistrovství Evropy Španělsko

V soboru 8.9. se nedaleko Madridu konalo Mistrovství Evropy v běhu na 50 km. Na startu byl i náš reprezentant a trenér Honza. Závodníky čekalo celkem 10 okruhů po 5 km. Cíl bylo běžet pod 3 hodiny. To se nakonec bohužel nepodařilo jelikož Honzovi moc nesedla celkem kopcovitá trať ale i tak nakonec doběhl na pěkném 21. místě.

Půlmaraton v Polské Legnici

O den později se zase v Polské Legnici konal půlmaraton kde náš oddíl reprezentovali Ivo a trenérka Adriana a vedli si výborně. Adriana při svém prvním půlmaratonu dokázala i přes tréninkové manko zaviněné zraněním zvítězit v čase 1:27:20 hod. Ivo byl celkově na 4. místě ale v kategorii Muži do 39 let se mohl radovat z vítězství v čase lehce nad 1:20 hod. což je taky pěkné vzhledem k tomu že nedávno prodělal Covid a musel trénink výrazně omezit.

Mistrovství Jihomoravského Kraje v krosu

Další skupina našich závodníků vyrazila do Brna na přebor Jihomoravského kraje v krosu. Výbornou formu a stále se zlepšující výkonost prokázal Vojta když mezi mladšímu žáky na 1000m doběhla na krásném 2. místě a bral tak stříbrnou medaili. V hlavní kategorii potom mezi muži bral mistrovský titul Roman když na trati 6000 m s přehledem zvítězil. Adélka nakonec skončila mezi mladšími žákyněmi na 1000m na 14 místě když byla pořadateli na startu zařazena až téměř do poslední řady a na uzké trati se pak těžko prodírala mezi ostatními dopředu. V přípravce mladších žáku pak bral Tobik 11 . místo v běhu na 500m.

OBL v Rudici

Poslední zívod tohoto víkendu byl Běh kolem klostrmanovy studánky v Rudici. Zde se představili 2 naše děvčata a to Zuzka na 500m a Nikča na 1100 m . Pro obě to bylo 1. místo ve svých kategoriich.

Pokud se vám líbí náš oddíl a chtěli by jste k nám dát i Vaše děti tak neváhejte a přidejte se k nám. Trénujeme společne v Blansku a v Brně. Nabízíme ale i indivuduální tréninky a tréninky na dálku .