Zhodnocení sezóny 2021

11. 12. 2021

Máme za sebou myslím že úspěšný atletický rok 2021 ve kterém jsme získali 2 medaile z Mistrovství České Republiky , několik medailí na MMaS a Mistrovství JMK a několik dalších výborných umístění.

Zde shrnu naše nejlepší výsledky v rámci mistrovských závodů. Ještě dodám ze každého Mistrovství ČR kterého jsme se zúčastnili tak jsme měli našeho závodníka v TOP 10 od žáků až po dospělé což je myslím pěkná vizitka.

Mistrovství České Republiky – zde jsou naši závodníci kteří se umístili v TOP 10

MČR dorostu v hale – zde byla Emma na 3000 m na 8. místě mezi dorostenkami v novém osobním rekordu.

MČR v půlmaratonu mužů – Honza doběhl na 6.místě

MČR žáků v přespolním běhu na 3000 m  – Vojta doběhl na výborném 9. místě mezi žáky.

MČR na 10 000 m mužů – zde Honza až dokonce bojoval o medaili . Nakonec ve finiši prohrál ale i tak skončil na výborném 4. místě v novém osobním rekordu.

MČR v maratonu mužů – a zde bronzová medaile za 3. místo pro Honzu a navíc i osobní rekord.

MČR dorostu na dráze – 9. místo pro Emmu v běhu na 3000 m

MČR žáků na dráze – 3. místo po výborném finiši pro Vojtu navíc i výborný osobní rekord.

MČR v krosu mužů –  v těžkém a blátivém terénu bral Roman nakonec pěkné 8.místo

Zúčastnili jsme se tedy 8 Mistrovských závodů , z toho máme 2 medaile , 1 x TOP 5 a 5 x TOP 10

Krajská mistrovství – zde jsou naši závodníci kteří se umístili v TOP 10

MJK na dráze žáků – 2. místo pro Vojtu v běhu na 800 m a na 1500m , 2.místo pro 0ndru v běhu na 3000 m

MMaS žáků – 1. místo pro Vojtu v běhu na 800 m

MJK v krosu – 1. místo pro Ondru mezi žáky , 1.místo pro Emmu v dorostenkách a 4. místo pro Vojtu mezi žáky

MMaS v krosu – 2. místo mezi muži pro Romana , v žácích se potom představili Ondra na 4. místě a Vojta na 7. místě

Za své výborné výkony v tomto roce byli nominováni Ondra s Vojtem do výběru Jihomoravského kraje na mezikrajové utkání žáků. Ondra závodil v krosu a Vojta měl závodit v hale ale toto utkání bylo nakonec bohužel zrušeno.

2.liga Mužů

Letos také poprvé startovalo naše družstvo mužů v soutěži družstev ve 2. lize.  Měli proběhnout 4 kola ale nakonec bylo jedno zrušeno a byli tedy 3. Pro většinu našich závodníků to byla premiéra na závodech tohoto typu ale všichni se s tím poprali na výbornou. Bohužel jsme se ani na jedno kolo nesešli v plné sestavě ale i tak jsme byli dost vidět. Hlavně v běžeckých disciplínách kde jsme měli jasně navrch oproti soupeřům. Nakonec jsme skončili na slušném 8. místě. Což je na první rok v této soutěži a omezené sestavě pěkné.

Soutěž družstev – přípravky

I letos naši nejmenší závodníci závodili v soutěži družstev kde mohlo startovat 8 holek a 8 kluků. Proběhli celkem 2 základní kola. Zde byla naší nejlepší závodnicí Adélka která na obou kolech nenašla přemožitelku v běhu na 60 m ani na 300m a slavila tedy 4 x první místo. První místa brali naše závodnice i v hodu raketkou a krikeťákem. Mezi kluky předváděl super výkony Lukaš když ukázal svou všestranost a v každé disciplíně ( 60 m , 300m , dálka a raketka ) byl mezi nejlepšími. Ostatním ale také patří pochvala za předvedené výkony.

Během roku jsme se také účastnili mnoha běžeckých závodů po celé ČR kde naši závodníci dokázali vyhrávat a sbírat medailová umístění a  posouvat si svoje osobní rekordy . I jim patří pochvala a poděkování za vzornou reprezentaci oddílu.

Od letošního podzimu jsme také začali spolupracovat s několika školami i školkami kde v rámci jejich výuky máme několik hodin týdně i základy atletiky a sportovního tréninku. Stále se také rozrůstáme když máme několik tréninkových skupin od nejmenších dětí až po dospělé a to v Blansku a Brně.

Rozrůstá se nám také skupina závodníků kteří s námi trénují na dálku kdy jim trenér posílá plán a oni trénují individualně i zde již máme členy téměř po celé ČR ( Ostrava, Zlín , Praha, Hranice, Pardubice, Nové Město, adt,..)

A už nyní připravujeme rozšíření do dalších míst a škol. V dalších letech také plánujeme uspořádat i několik závodů.

Zásluhu na těchto výsledcích mají naši trenéři Jan Kohut, Jana Kakáčová a Adriana Horňová

Cíle a plány na rok 2022

V příštím roce bychom rádi ty letošní výborné výsledky ještě vylepšili. Chtěli bychom se více prosazovat v rámci Republikových a krajských mistrovství. Budeme zase stavět družstvo mužů do 2 ligy kde bychom rádi atakovali první čtyřku která postupuje do baráže o 1.ligu. Závodit v soutěži družstev budou i naši mladší žáci a žákyně a družstvo přípravek.

Cílem je i aby se nějaký náš závodník dostal do reprezentačního výběru ČR.