Z víkendových mistráku vezeme stříbrnou medaili

27. 3. 2022

O tomto víkendu nás čekaly hned 2 Mistrovství Republiky. Ve Slavkově u Brna bojovali žáci a dorost v krosu a v Plzni zase dospělý na 100 km.

Slavkov u Brna

V zámeckém parku se konal letošní šampionát v krosu. Na 1 km dlouhém okruhu který vedl místním parkem po štěrkové cestě se závodilo od přípravek až po dorost.

Jako první ve vloženém závodě přípravek startovala Zuzka. Bohužel její umístění i čas nevíme protože v oficiálních výsledkách tato vložená kategorie není.

Další již mistrovská kategorie byla mladší žákyně ročník 2009 – 2010 . Holky čekaly 2 kilometrové okruhy. Na startu jsme měli 4 závodnice ale do cíle doběhly bohužel jen 3 když se po průběhu prvním kolem bohužel zranila Katka a musela odstoupit. Nejlepší z našich byla nakonec Adéla na 43 místě , Amélie byla hned za ní na 45 místě když spolu finišovali do cíle. Na 94 místě potom doběhla Nikča. Mladších žákyň bylo na startu 107.

Hned potom už čekali stejný závod na mladší žáky také 2 km. Zde byl na startu Vojta . Po výborném startu se koncem 1 kola lehce propadl ale posledních 500m předvedl výborné zrychlení a nakonec dokončil na pěkném 28 místě z 82 závodníků  a vylepšil výrazně své loňské 63 místo.

Na závěr čekaly 3 okruhy na dorostenky a 4  okruhy na dorostence. Jako první běžely holky a 3 okruhy čekaly i na Emmu. Ta bohužel trošku zaspala na startu ale pak se postupně posunovala startovním polem až na konečné 22 místo.

Na úplný závěr byl připraven závod pro dorostence na 4km. Zde čekal našeho půlkaře Vojtu hodně těžký úkol jelikož podle mě tahle kategorie byla ze všech nejkvalitněji obsazena. Vojta výborně odstartoval a běžel v první skupině . Postupně ale bylo vidět že závod na 4 km je na něj moc dlouhý . Bojoval však až do konce kde v posledním kole ještě dokázal pár soupeřů předběhnout a díky svému půlkařskému finiši i v cílové rovince 3 soupeře předběhl a skončil na 31 místě.

Celkově to můžeme hodnotit vcelku pozitivně. Samozřejmě je stále co zlepšovat .

MČR na 100 km Plzeň

Ve stejný den se konalo Mistrovství na 100km v Plzni. Zde jsme měli 2 závodníky na startu. Hanku a Míru čekalo 40 okruhů po 2,5 km po cyklostezce. Zde to neměli závodníci vůbec jednoduché. Start v 7:30 h ráno kdy se vybíhá a je zima a potom o par hodin později kdy je na slunku 20 stupňů. Míra nakonec po nemoci závod nedokončil když doběhl na 50 km a skončil. Naopak Hanka bojovala až do konce a doběhla v čase 8:07 hod. na 2. místě a vybojovala tak z MČR stříbrnou medaili.

Teď si jeden víkend odpočneme a pak ten následující už nás čeká další vrchol a to Mistrovství ČR v půlmaratonu v Pardubicích které se po 2 letech uskuteční už na své klasické trati. I zde budeme mít na startu naše závodníky. O medaili bude bojovat Honza a dále by měli být na startu i Franta, Ivo, Jirka, Adriana a Hanka.