Máme mistra Moravy a Slezka v půlmaratonu

6. 11. 2022

V sobotu 5.11. se konal v Otrokovicích 22. ročník Memoriálu MUDr. Podmolíka v půlmaratonu který byl zároveň i Mistrovství Moravy a Slezska v půlmaratonu.

Na závodníky čekala certifikovaná trať s celkem 7 okruhy. Na startu nechyběli ani naši 2 závodníci. Trenér Honza Kohut a Franta Dosoudil. Celý závod běžel Honza v čelní skupině která se každé kolo stenčovala a nástupem cca 1,5km před cílem rozhodl o svém vítězství v čase 1:09:42 hod. a stal se tak Mistrem Moravy a Slezka v půlmaratonu. Franta potom doběhl ve své věkové kategorii nad 50 let na 2. místě v čase 1:23:20 hod.

Před půlmaratonem proběhli i závody dětí kde jsme měli 2 zástupce. Mezi přípravkami na 400m dívky doběhla na 9. místě Zuzka a mezi mladšími žáky na 600m po výborném finiši zvítězil Vojta Korgo.

Hornická desítka

Ve stejný den se konala ve Frýdku Místku také tradiční Hornická desítka. I zde byli na startu naši závodníci a oba doběhli v osobních rekordech. V mezinárodní konkurenci ( Běželi Poláci, Ukrainci, Slováci,..) Roman doběhl ve výtečném čase 30:36 min. na celkovém 4. místě . Svůj osobák překonal i Radek v čase 37:20 min.