Vezeme další medaile z MČR

29. 9. 2021

Třetí víkend v září byl pro nás obzvláště úspěšný. 

V Mladé Boleslavi se konalo Mistrovství České Republiky žáků . Náš oddíl reprezentoval Vojtěch Přikryl na 800 m když vstupoval do závodu s osobním rekordem 2:6:45 min. tak jsme věřili v postup do finále. První den byli tedy na řadu rozběhy a Vojtu čekal až ten poslední třetí. Pro přímý postup bylo třeba doběhnout nejhůře na 2 místě , další dva pak mohli ještě postoupit s nejlepším časem ze všech tří rozběhů. My si věřili na přímý postup a cílem bylo ušetřit co nejvíce sil na případné nedělní finále. Takticky se Vojtovi rozběh povedl výborně když se prvních 500 m držel na 3 pozici a poté skvělým nástupem setřásl všechny soupeře a zaslouženě postoupil z prvního místa. 

V neděli ve 12:05 hod. nás pak čekalo velké finále. Čekali jsme velmi rychlý závod což se nakonec i potvrdilo. Během závodu se Vojta pohyboval na 5. místě a na posledních 200m začínal zrychlovat a stahovat běžce před sebou. Nejprve se dostal na 4. místo a nakonec výborným finišem těsně před cílem kdy předběhl ještě jednoho závodníka vybojoval výbornou 3. pozici a bronzovou medaili!!  Navíc v novém osobním rekordu 2:04:25 min. Bylo to Vojtovo první MČR na dráze a hned první medaile. Paráda.

Velký úspěch zaznamenala další členka naší tréninkové skupiny ( závodí ale za jiný oddíl) Adriana Horňová která se představila v Žamberku na MČR v duatlonu ( 5 km běh – 20 km kolo – 3 km běh ) . Mezi ženami ve věku 20 – 29 let nenašla přemožitelku a mohla se tak radovat z titulu Mistrině ČR .

Další naši závodníci se pak představili na menších regionálních závodech a zde jsou jejich výsledky.

Sloup

Nejmladší chlapci – 100m 

Tobiáš Němec – 1. místo

Tobiáš Krátký – 5. místo

Přípravka dívky – 600 m

Adéla Přikrylová – 1. místo

Katka Horáková – 3. místo

Lucka Havránková – 4.místo

Mladší žáci – 800 m

Vojta Korgo – 2.místo

Hlavní běh na 12,2 km

Víťa Nečas – 2. místo MV1

Jirka Dvořáček – 2.místo MV2

Pavel Krátký – 4.místo MV1

V úterý 21.9. pak bylo na programu Finále Čokoládové tretry v Ostravě. Z nominačních závodů postoupila naše Adéla Přikrylová na závod 300 m. 

Výborným během si dokázala vylepšit osobní rekord z 52 sec. Až na 50:69 sec. A zaslouženě vyhrála svůj rozběh.

Myslím že jsme opět dokázali že je atletika Blansko na vzestupu a že naši závodníci jsou konkurenceschopní i v celorepublikovém měřítku.